میزان مصرف آب در ایران حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد فراتر از میانگین جهانی است. بر اساس اعلام بانک جهانی، سرانه مصرف آب خانگی برای کشورهای بیابانی مانند ایران باید ۷۰ لیتر در شبانهروز باشد، اما اکنون بیش از این مقدار در شبانهروز مصرف میشود.
میزان عوارض دریافتی در قبوض آب از این محل، در سال ۱۳۹۷، معادل ۱۵۰ ریال بود و سقف وجوه دریافتی از این محل، برای آبرسانی شرب روستایی و عشایری، در سال جاری به میزان ۷۵۰ میلیارد ریال است که قطعاً این مساله در توسعه آبرسانی به روستاها میتواند مؤثر باشد.
اگر در کشاورزی آب به درستی مصرف شود و هدررفت آن به حداقل برسد، بهره وری آن افزایش یافته و زمینه کشاورزی پایدار فراهم خواهد شد. این سبک از کشاورزی ممکن نیست مگر با هوشمند سازی کشاورزی و استفاده از تکنولوژی های نوین، به خصوص در زمینه سیستم های آبیاری در کشاورزی.
وزیر نیرو با اشاره به در نظر گرفتن تعرفههای جدید برای مشترکان پرمصرف گفت: این تعرفهها نه به منظور تعریف منابع مالی جدید بلکه به عنوان تعرفهای بازدارنده برای مشترکان پرمصرف در نظر گرفته شده است.
۳۳۴ شهر در حال حاضر با جمعیت ۳۴.۵ میلیون نفر تحت تأثیر تنش آبی هستند که این مساله نیز چالشهای بسیاری را به وجود آورده است، وضعیت منابع آبی ایران شرایط بدتری را نسبت به گذشته تجربه میکند، بهگونهای که بهبود بارشها نیز نمیتواند راهگشا حل این تنش باشد و باید یک مدیریت و اتحاد جدی برای حل این مشکل بهوجود آید.
مدیرکل علوم طبیعی کمیسیون ملی یونسکو و رییس مرکز مدیریت آب شهری تهران گفت: یکی از موضوعاتی که موجب شده سرانه مصرف آب در ایران بسیار بالاتر از کشورهای پیشرفته باشد، موضوع اقتصاد آب است؛ چراکه در تهران سهم آب در سبد خانوار کمتر از نیم درصد است که این عدد در مقایسه با کشورهای اروپایی عددی پایین به حساب میآید.
مدیرکل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت نیرو گفت:مدیریت مصرف و تقاضا به عنوان مهمترین راهبرد وزارت نیرو در دوره جدید مد نظر قرار گرفته و این به معنی آن است که مشترکان ایفا کننده نقش اصلی در مدیریت آب و برق در کشور خواهند بود.
در حاشیه برگزاری نمایشگاه عکس با موضوع آب: مدیرکل دفتر تحقیقات و توسعه فناوری شرکت توانیر گفت: براساس برنامهریزیها قرار شده که در افق ۲۰ ساله، برنامه جامع انرژی ایران تدوین شود. معاون راهبردی و نظارت بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، گفت: با توجه به وضعیت بارندگیها و بودجه در نظر گرفته شده برای گذر از تابستان سال ۱۳۹۸، پیشبینی ما این است ...
زیست آنلاین: محمد فاضلی، مشاور وزیر نیرو در مراسم بزرگداشت روز ملی آب گفت: از تمام سمن ها، متخصصین و تمام افراد مسئول در حوزه آب و انرژی دعوت کنم تا به این مرکز به عنوان یک مرکز میان بخشی میان حاکمیت و مردم نگاه کنند و با ما همکاری نمایند تا بتوانیم در میان دستگاه ها و نهاد ها و مردم به یک نتیجه مناسب و مطلوب دست یابیم و با گره گشایی در مسائل آب حقوق ...
یک آینده پژوه گفت: اگر الگوهای مصرف و نگاهمان را به آینده عوض نکنیم، ما با دستان خود گلوی فرزندانمان را فشار میدهیم، زیرا آینده بدی برای آنها رقم خواهیم زد.
مساله مشارکت بهرهبرداران هم چنان حفره و ابهام بزرگ قانون توزیع عادلانه آب است. در پیشنویس قانون نه تنها این مشکل حکمرانی آب برطرف نشده بلکه از واگذاری این شبکهها به بخش خصوصی صحبت به میان آمده است.
نظام مدیریت سبز دارای دستور عمل اجرایی هشت بندی است که موضوع های صرفه جویی در مصرف آب، حمل و نقل و سفرهای کاری، مدیریت مواد زائد جامد، انواع انرژی، ساماندهی مصرف کاغذ و بازیافت آن، صرفه جویی در هزینه های مخابراتی، مدیریت تغذیه و پذیرایی در سازمان ها و تغییرات ضروری تاسیسات ساختمانی را دنبال می کند.
بیش از ۷۰ درصد آب آشامیدنی، در بخش کشاورزی مصرف میشود و در همین حال، میزان هدررفت آب در این حوزه نیز بسیار زیاد می باشد. کارشناسان، معتقدند که باید راهکارهایی برای کاهش مصرف آب در این حوزه انجام شود.
مجلس تصویب کرد که به منظور فرهنگسازی و مدیریت مصرف آب و شروع این امر ضروری از درون دستگاههای اجرایی، قوای سهگانه و نهادهای عمومی، تعرفه بهایِ آب مصرفی تمامی دستگاههای اجرایی مندرج در ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه، معادل قیمت تمام شده اخذ شود.
مدیرعامل سابق شرکت مدیریت منابع آب ایران ضمن انتقاد از میزان مصرف بالای آب در بخش کشاورزی، گفت: در حال حاضر میزان برداشت محصولات کشاورزی ۱۲۰ میلیون تن است که برای این میزان، ۹۸ تا ۹۹ میلیارد مترمکعب آب مصرف میشود و این در شرایطی است که اگر بهینهسازی مصرف صورت گیرد، میتوان با این میزان آب، ۲۵۰ میلیون تن مواد غذایی تولید کرد.
نماینده مردم اهواز در مجلس گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد ورودی آب به تصفیه خانهها از کارون است و با توجه به گل و لای بالای این رود، کیفیت آب اصلا خوب نیست.
آمارها نشان میدهد در شرایطی که فقط ۱۲ درصد مساحت ایران زیر کشت میرود، بیش از ۹۰ درصد آب مصرفی کشور به بخش کشاورزی اختصاص دارد که بخشی از آن تلف هم میشود. این در حالی است که میانگین بازدهی آب مصرفی بخش کشاورزی در ایران ۴۰ درصد کمتر از متوسط استاندارد جهانی است.